KJØP KAMMER

Dere kan nå kjøpe kammer og annet via vår butikk på FACEBOOK

Blogg

Livet på Norges første luseklinikk

24. april 2020

Til alle dere som sliter med lus der ute – jeg er helt fortvilet over hvordan familiene der ute lider av mislykkede apotekkurer.

Det er nå stor pågang etter coronaperioden av foreldre som har prøvd 2 ganger med Nyda, så 2 ganger med Linicin … om ikke fler.

Folk ringer tar kontakt og er helt fortvila sør det kravler fortsatt lus rundt. Dette har jo vært et stort problem før koronaen også – at det er ca 85 % av de som kommer til klinikken som allerede har brukt flere tusen kroner på produkter fra apotek som ikke fungerer – jeg synes det er grusomt, for mange gir opp – mange ender opp med å ha konstant lus i fler måneder mange sier flere år.

Gleden og takknemligheten når folk finner oss på klinikken for lusesjekk , behandling eller kjøp av produkter og kammer er så stor –

Vi er så utrolig glade for å kunne hjelpe.

Hilsen oss på Luseklinikken .

Viktig å vite når det skal sjekkes for hodelus :

Dette er en voksen lus.

En lus lever mellom 30-40 dager.

En hunnlus kan legge opp til 150 egg.

En klør av lus fordi det er en allergisk reaksjon til salvien.

Dette er hårstrå med egg og en voksen lus. Noen av eggene er tomme, da er de gjennomsiktig eller hvite, noen har innhold (nymfe) da er de brungule .   Eggene sitter helt fast og drar du fingertuppene over kan du kjenne de som et halvt knappenålshode .   

Lusesjekk  :

Start i nakken , bruk en spisskam eller blyant og lag vannrette streker .  Kam gjennom passé for passé oppover hele hode . Spray gjerne håret med litt vann med balsam – da fester det du evt finner seg på kammen  og det er lettere å gre.  Studer det du finner med et forstørrelsesglass hvis du trenger.

Lykke til  –  Hilsen oss på Luseklinikken .

Luseuken begynner (fra 2018)

Mange folk på klinikken, vi fikser det meste men husk å bestille time.

Mange foreldre er fortvilet, de vil også at barna sine venner skal sjekke seg. For en mer humoristisk fremstilling, se:

https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/e1E4Mg/Glem-krig-Glem-sult-og-nod-Glem-ALT-Vi-ma-slass-mot-lus

Hvordan ser hodelus og egg ut?

En voksen lus er ikke større en ett sesamfrø og de er grå-hvite.  Nymfer ( beibi lus) er mindre , de kan være sorte , gjennomsiktige og til og med røde. Luse egg små gule, lysebrune eller mørkebrune prikker før de klekkes.

Etter klekking ser det gjennværende skjellet helt hvitt eller blank ut.

Egg er limt fast på hårskaftet og veldig vanskelig å fjerne.

Er det tegn på at man er skitten?

Hodelus foretrekker rent, pent velstelt hår . Hår som blir gredd og vasket hvor det da er lett å ferdes opp og ned skaftet og legge nye egg som perler på en snor er å foretrekke for en lus.

Kan man få lus i svømmebassenget ? Faller lus ut i vann ?

Når lus er i vann låser de seg helt fast i hårstrået, de sklir ikke ut . Dette er hvordan de overlever hårvask , regn , svømming og dykking i basseng og salt vann. Hvor det er mulighet for smitte er ved å dele håndkle.

Egg of the head louse (Pediculus humanus capitis) on a hair.
The picture was taken after an anti-lice treatment
(Oxyphthirine – a substance based on Triglycerid producing a kind of film at the surface of the eggs and lice that induce asphyxia).
This egg is therefore dead and its aspect can be slightly different from an alive egg. It seems to be slightly deshydrated.

Copyright © 2016 - 2020 Lice Clinics of America. All rights reserved.